ingenting som kommer innenfra er feil, uansett hvor mørkt og grumsete det er.

– bertine zetlitz.

foto: linka til kjelde.

eg tenker mykje på desse orda om dagen. det er det vakraste og mest sanne eg har høyrt på lenge. vi må slutte å frykte vår eigen brutalitet og mørkre, det er slik vi lærer å sette pris på lyset og gleden.

translation:
“nothing that comes from inside of you is wrong, no matter how dark and beat up it may be” – bertine zetlitz (roughly translated). i’ve been thinking about these words a lot lately. they’re so beautiful and so true. i think it is really important that people stop fearing their own brutality and darkness, i think it is only through knowing that side of us that we can learn to appreciate our light and joy.  photos are linked to source. 

8 comments

 1. Karoline

  Jeg er egentlig ikke noen fan av Bertine Zetlitz musikk (har ikke noe i mot den, er bare ikke helt min stil), men hun er en kul dame og jeg er ganske fascinert av øynene hennes (de har en sånn interessant intensitet ved seg). Og det var veldig vakre og kloke ord <3 Fint innlegg :)

  • Kristina Kvåle

   er ikkje noko stor bertine zetlitz høyrar, men eg høyrte ho sa dette på “hver gang vi møtes” i helga, og det berre satt seg fast i meg. auga hennar er kjempeinteressante, skulle ønske eg hadde så blå auge som ho har! :)

 2. Sotengelen

  Jeg er ikke helt sikker på om jeg er enig.

  Det finnes mange mennesker der ute som tenker ting som jeg vil regne som “feil”. De som tenker at det er ok å forgripe seg på andre og de som tenker det er ok å drepe andre, spesielt.

  Det finnes de som har tanker som er skumle og feil, slik jeg ser det.

  Hvis vi snakker om “vanlige” mennesker som ikke har fantasier om å skade andre så kan jeg være enig i at det er viktig å godta at en har mørke sider. At en ser de, vet om de, men ikke opphøyer, foredler eller forherliger de.

  Ikke like poetisk kanskje.

 3. Kristina Kvåle

  sotengelen: eg ser det sjølvsagt slik at det anngår “vanlege” mennesker. tenker litt slik at så lenge det ikkje bryt med lover eller fundamentale rettar, så er ingenting som kjem innanfor, t.d når det gjeld kunst, feil. men å forgripe seg på andre, skade andre eller på nokon måte bryt andre sin fridom og rettar, vil aldri vere rett og det vil aldri gå an å undskulde det med at det er berre slik dei er :) så sånn sett ser vi jo eigentleg ganske likt på det :)

 4. Sotengelen

  Jeg antok vel egentlig at du ikke mente det i verste tolkede mening. Jeg bare følte for en presisering.

  Vi er nok enige. :)