romvesen, silkepapir og klamme hender

no er det ei stund sidan fristen for innlevering til konkurransen gikk ut. og eg har endeleg trekt ut nokre vinnarar. på ein måte. eigentleg sa eg at det skulle vere to vinnarar. ein for bilde og ein for tekst. men så fekk eg så og sei inn berre tekstbidrag, og alle var skikkeleg gode og det blei mykje vanskelegare enn eg hadde sett for meg å velge ein vinnar. så eg valgte fire. tre tekstvinnarar, og ein fotovinnar (sidan det var såpass få bidrag i den kategorien). og her er dei:

Gnistregn

(romvesen)

hvordan lufta blir søt og lett og hjertet sakte mykner
tap av knokler og muskler og plasmavolum
se røde blodceller kastes ut i rommet
mingle med månen
karlsvogna
stråle helt i stykker

Stine Rindal:

Verden som jeg ser den 

dette skulle være en liten tekst om kjærlighet
forelskelse
om silkepapir, hjerter i margen, lange netter
våte puter, klamme hender
om verden som jeg ser den, og om
deg
men før teksten ble ferdig
hadde sola gått ned

 iromie stephany:
takk for at du er du 

jeg vet ikke hva jeg gjør, eller  hva jeg tenker, men du stryker meg på armen og hvisker fine ting i øret som gir meg gåsehud og tårene stopper. “hysj. pust. kyss meg og la meg ta deg med til en verden hvor ingen kan høre oss, se oss, eller være nær oss. kom. ” og jeg følger etter. vi lukker øynene og selv om puta er våt etter flere tusen tårer og hjertet mitt snart ikke tåler mer av smerten, så møtes leppene våre og  vi drar av sted. pust inn. pust ut.

det er oss og bare oss.  meg + deg. og jeg har sovnet for kroppen min har ikke mer å slippe ut og du leker med håret mitt og nusser meg på nesa. forsiktig. når jeg våkner så er det dine blå øyner jeg ser og jeg trenger ikke mer enn deg, kjære. ingenting mer. det eneste jeg plukker opp fra omverdenen er tikkingen fra klokka på nattbordet. tikk. takk. og med den beroligende stemmen din forteller du meg at alt bri bra og at du er her, uansett hva. da er jeg i fred med verden.

Milla Mikalsen:

 

der har de det. fire vinnarar fordi eg kanskje er verdas mest ubesluttsomme person. skulle aller helst sendt premie til alle saman, men det går nok ikkje. vinnarane har blitt kontakta og premiane blir sendt ut i løpet av denne veka eller neste (alt etter kva eg får tid til). tusen takk for alle bidrag, de er så supre og flinke alle saman, eg vil berre gi dykk alle ein stor klem!

translation:
the winners of my competition. i got so many great texts about being in love, so i decided that in stead of choosing just two winners (one photo and one text), i’ll choose four (three texts and one photo). 

9 comments

 1. Maren

  Så fint, alt sammen. Bra folk i verden! Og Like Crazy er en fantastisk film, jeg så den i helga og ble forelska, skikkelig.

 2. Haruhi

  Åh, så mye fint!

  (Pst: Stine heter Haruhi, eller Haruhi heter Stine. Alt etter som. Tenkte ikke over at jeg brukte den mailen).

 3. Nøve

  Den traileren gir meg så jævlig vondt i hjertet, vet ikke om jeg tør å se filmen. Men åh, skikkelig fine tekster. Folk er fine.

 4. Kristina Kvåle

  Maren og Nøve: Såg filmen i helga, og den er berre heilt hjarteskjærande fin. og vond. og absolutt verdt å sjå. blei forelska i den eg også. hihi.

  Haruhi: Så koselig! Då skal eg linke til bloggen din i innlegget med ein gong!