utsnitt frå ein kvardag

ARTSTOR_103_41822000947224 AMICO_CL_103804366

Bilde 1: “Night Sounds”, Jackson Pollock, 1944. Bilde 2: “Litho #2” (“Waves #2), Willem de Koonig, 1960.

1. februar kom til slutt, som var bra, for januar var langdryg og i overkant hendingsrik. februar er meir rutine; kaffi og knekkebrød med avokado, lesesal, middag, øl og kos. eg teiknar antikke tempel samstundes som eg leser om faust, ranciere og jackson pollock. og så skriv eg jobbsøknadar til alt og alle, medan eg tar på meg foto-oppdrag og stressar over korleis ting skal bli. eg har slutta å røyke og bommar snus frå folk når det føles som om bakken skal opne seg om eg ikkje tar ein sigarett.

2. den andre siste dagen av januar var eg på onklP og slekta konsert med maren. vi brente ned i kjellern, var store i japan og tok en til etter en til medan dei skaut “fyrverkeri” og konfetti i lufta – og når vi gjekk frå rockefeller til politikern hadde eg konfetti i både bhen og skoen og det var vakkert. avslutta med nach og whiskey og patti smith og leonard cohen. og det var endå vakrare.

3. snakkar i telefonen med farmor og ho seier at no er det februar og det er sol og snart er det mars og då er det nesten april og då er det ordentleg vår, så då går det greit i år også. satsar på at ho har rett.

2 comments