livet är som en torktumlare och man bara sitter och flänger rundt där inne

Skjermbilde 2013-12-12 kl. 15.08.37

er ferdig med eksamen. ferdig med kant, gadamer, dewey, hegel og baudelaire. ferdig med emerson, salinger, plath, fitzgerald og faulkner. ferdig med fyrste semester på universitetet og alldeles tom for luft. om ni dagar sit eg på bussen tilbake til vestlandet saman med janne og har ferie. eg har ikkje hatt ordentleg juleferie (utan å måtte jobbe) sidan eg var 15/16 år gammal. eg gler meg til julemat og julebrus. sånn ordentleg julebrus. slik ein ikkje får tak i, i oslo. sånn raud frå hansa. brygga i regnet osv. mamma ringte å fortalde at veslebror(12) hadde kjøpt ein pose full av favorittgodteriet mitt til eg kjem heim. slike småting som motiverar meg gjennom den neste veka med jobb før fri.

ellers er eg sliten. eg drikker kaffi på edvards med anette. går turar rundt om i oslo med åshild og et makronar og snakkar om livet og feminisme og kjærleiken og vennskap. prøver å finne ut kva eg skal gjere når anette reiser til asia i fire månader over nyttår. kven som skal gi meg gratis kaffi og stryke meg over håret når eg får influensa på oscarnatta og koke champagne&jordbærte til meg fordi vi er for blakke til å drikke faktisk champagne og ete faktisk jordbær. blir rart. men det går seg til. før eg flytta til roma kunne eg ikkje forstå korleis eg og janne skulle klare oss på kvart vårt kontinent. men det gjekk heilt fint. det går som regel heilt fint. eg veit ikkje heilt kva anna eg har å fortelle. dagane mine har bestått eine og åleine om eksamen dei siste to vekene. i helga skal eg danse. men akkurat no skal eg ligge på sofaen. slappe av og høyre på podcasten til sandra og michelle. den burde alle høre på.

translation:
I’m all done with my exams. done with kant, gadamer, dewey, hegel and baudelaire. done with emerson, salinger, plath, fitzgerald and faulkner. done with my first term at the university of oslo and completely out of air. in nine days i’ll be on the bus with janne on our way home to celebrate christmas. i haven’t not worked during christmas since i was around 15 or 16 years old. i can’t wait for christmas foods, christmas soda (the real, red kind), the one you don’t get in oslo. my mum phoned me to tell me that my little brother (12) had bought all of my favorite candy for my arrival home next week. little things that motivate me through the oncoming week of work. 

besides that i’m just tired. i drink a lot of coffee at edvards with anette. go for walks around olso with åshild. we buy macaroons and talk about life and feminism and love and friendship. i am trying to figure out what i am going to do when anette leaves for asia after new years. who is going to feed me free coffee and stroke my hair when i get the flue during the academy awards wake and give me champagne&strawberry tea because we’re broke and can’t afford to drink champagne and eat strawberries. it’ll be strange, but it’ll work.  remember before i moved to rome and i thought it would be impossible for me and janne to be on different continents for a whole semester. but it turned out to go on without a hitch. it’s wise to remember that things always have a way of turning out good in the end. even if the end takes a good long time to come. i don’t really know what else to say. my days the past two weeks have been eaten by my exams. i’m going dancing this weekend. but right now i am going to lie on the couch. relax and listen to sandra&michelle’s podcast. it’s awesome. 

2 comments

  1. susanne

    dette innlegget var så så fint, og skikkelig motiverande når eg tenkjer på at skulen ventar på meg like over nyttår.
    god jul, fine deg. håpar den blir bra! du fortener det verkeleg!