adesso

Skjermbilde 2013-11-29 kl. 05.47.30 Skjermbilde 2013-11-29 kl. 05.47.17Skjermbilde 2013-11-29 kl. 05.48.47 Skjermbilde 2013-11-29 kl. 05.47.41

det er eksamensperiode og eg stressar mellom å skvise inn nok lesedagar mellom vaktene mine på jobb. stressar. stressar så eg gløymer å ete, så no henger jobbuksa mi berre akkurat oppe og eg må ta med belte på jobb. heldigvis har eg folk, som åshild, som eg kan møte på fridagar og drikke kaffi med, som kan roe nervane og som seier du trenger å slappe av, i dag er du med på fest. og så kler vi oss opp i 50-talls kostymer og dynkar håret tjue kilo hårspray før vi drikk oss susne på fransk og italiensk raudvin på tomme magar, synger hurra for deg til luca  og ronja som er bursdagsbarn, blir kjent med nye fine, diskuterar feminsme med tonar frå 50- og 60-talet i bakgrunnen. før i vi spring saman medan vi ler for å rekke siste trikken til siste tbana heim. (for så å komme heim, sovne og så vakne fem på natta tørst og full av eksamensnervar).

translation:
it’s the time for exams, and i’m stressing trying to find enough time to read between my shifts at work. stressing so much that i’ve started to forget to eat, making me have to bring a belt to work because my uniform has got way too big. luckily i have people, like åshild, whom i can meet on days off and have a coffee with, who says you need to relax, tonight we’re going to a party. and then we dress up in 50’s clothes and spray 50 tons of hairspray in our hair before we get tipsy on french and italian red wine, sing happy birthday to the birthday boy luca, get to know lovely new people and discuss feminism to sounds from the 50’s and 60’s in the background. before running whilst laughing to catch the last tram taking us to the last metro home. (just to get home, fall asleep and wake up at 5 am, thirsty and full of pre-exam anxiety).

Comments are closed.