olymp de gouges

Skjermbilde 2013-09-02 kl. 11.50.20

denne gongen  fekk eg velje og skrive om månadens chérie hjå ohcherie. og eg valgte olymp de gouges. som levde under den franske revolusjon og blant anna skreiv kvinnerettserklæringa som ein reaksjon på at den franske menneskerettserklæringa frå 1789. om de vil lese meir så trykk her her her.

translation:

i got to choose this months chérie at the online magazine i write for, ohcherie. i chose olymp de gouges, who lived during the french revolution, and who, among other things, wrote the women’s rights declaration as a reaction to the french human rights declaration from 1789. it’s in norwegian, but you can read more here here here

3 comments

 1. Ida Sundae

  Yay!! Ble kjempebra! Der lærte jeg noe nytt også, aldri hørt om dama før.

  Det skrives “je t’aime” (i sidemenyen) :)

  • Kristina Kvåle

   ho er ganske ukjent, historikarane før i tida var veldig flinke til å skrive kvinner ut av det historiske. trist.

   (yeah, i know, har visst det ganske lenge, berre har ikkje kome så langt endå) :)

 2. Gitte

  Rett etter jeg leste artikkelen din, så jeg at Olympe de Gouges var nevnt i Exphil-boka også. Jeg har nemlig fått i oppgave å skrive om blant andre Simone de Beauvoir, og da kommer man ikke utenom kampen om kvinners rettigheter. Bra at du trakk frem en historisk person – det er så bra variasjon i Månedens Chérie-spalten!