eksamen, skuleslutt og fine sommarting.

UntitledUntitledLa mano sugli occhiBeloved

det er siste veka mi på bilder nordic. vi har heimeeksamen og på torsdag er det over. det er så sjukt rart å tenke på. eg har jobba så hardt det siste halvåret. med fulltidsstudie og skulearbeidet som kjem ved siden av, samt ein deltidsjobb tre gongar i veka. eg har lært så mykje og utvikla meg enormt. ikkje berre som fotograf, men også som person. eg har invistert utallige timar, stress, søvnlause netter og energi i månadane som har gått, at det no verkar heilt uverkeleg at det er over. ein sommar fyllt med jobb verkar som sommarferie i samanlikning. noko som kanskje er like greit sidan eg skal jobbe ein god del i sommar.

mange spør meg kva eg har tenkt å gjere vidare til hausten. og sjølv om eg formulerar og evaluerar planar, veljer eg å halde stilt og svare at eg faktisk ikkje har peiling, så ikkje spør. det einaste eg veit er at eg kjem til å forbli i oslo. eg kan heller fortelje om sommarplanane mine. som er den største motivasjonen min no i eksamensinnspurten. i sommar skal eg nemleg:

♡ ta toget til gjøvik og besøke finaste kjersti og feire 20 årsdagen hennar med konfetti og champagne. og raudvin.

♡ reise heim til mamma og havet. stupe frå kaia og pilse på verandaen.

♡ springe på fjellet med vofsen og høyre på dickie dick dickens medan eg spring.

♡ ta bilder av finaste kariann som er høggravid. blir fintfintfint.

♡ reise tilbake til oslo og byrje i ny jobb.

♡ pilse oftare i parken og ete så mykje jordbær som overhovudet mogleg.

♡ toge til bø og besøke janne. verdas absolutt beste janne.

♡ svaie og synge med den høgste mannen på jorda på malakoff festivalen og hugse tilbake til då eg såg han i roma, og han spelte akustisk i ei steinkyrkje midt i sentrum og kyrkja hadde skjenkeløyve, så vi fekk drikke heineken på glasflasker.

♡ generelt malakoff festivalen.

♡ og resten er løyndom. og alle løyndomar blir til slutt avslørt. men ikkje heilt med det fyrste.

translation:
it’s my final week of exams and i’m soon done with my semester at bilder nordic school of photography. it feels so incredibly strange. i’ve been working my butt off the last six months, juggeling work three times a week and a full time study and all the extra hours that comes with photography studies. i’ve learned so much and grown immensely, not only as a photographer but also as a person. so many hours i’ve invested, so much stress, sleepless nights, and now it’s almost over. a summer of working seems hardly like work after months like these. many people ask me what i am going to do now that i’ve finished at bilder. and even though plans are being made and evaluated i still choose the right to remain silent, saying only that i haven’t the slightest idea, so please refrain from asking. the only thing i know for sure is that i will remain in oslo for the time being. i can however shed light on some of my plans for the summer. i’m going to visit a few friends, go home for a week, take maternity photos of my second cousin kariann who’s due in july. i am of course going to malakoff rock festival, drink a lot of champagne, red wine, beer, smoke, eat strawberries, run in the mountains, swim in the ocean and make plans. plans that for now are secret. and even though all secret eventually come out, these will stay secret for just a little while longer.

pictures linked to source on flickr.

 

 

2 comments

  1. Maren

    Toget til Gjøvik! Velkommen hit! <3

    Lykke til med siste eksamen, jeg heier på deg! Håper sommeren blir flott. Og det øverste bildet var helt magisk.