eit hundre år.

logo-stemmrettsjubileet-de_fire_ny_utgave_web482458_10151529407108352_1803802435_n-620x440

eit hundre år sidan den norske kvinne fekk stemmerett. heile sju år før usa, om eg ikkje tar alt for feil. er det ikkje fint?
eg feirar hundre års jubileet  med å drikke cappuccino på edvards og gratulere veslebror med tjue årsdagen (berre ut frå det faktum at han vart født nøyaktig åtti år etter at kvinner fekk retten til å stemme i noreg, viser at guten aldri hadde noko anna val enn å bli feminist). seinare i dag skal eg og anette feire med vegetarburritos og darjeeling limited edition av wes anderson. så hurra for kvinner og for camilla collett, fredrikke marie qvam, gina krog og fernanda nissen! hurra for alle norske kvinner og kvinner verda over, hurra hurra. og hugs å bruk den dyrebare stemmeretten dykkar til hausten. om enn berre for å stemme blankt.

ps: les anette basso sitt fine innlegg om hundreårs jubileet hjå oh chérie her! fintfintfint!

translation:
today is the one hundred year anniversary of women’s suffrage in norway. yay! it is also my dear brothers twentieth birthday and the day of my first exam, which of course calls for celebrations! 

foto: preus museum og kirken.no.

One comment