then i was young and unafraid, and dreams were made and used and wasted. there was no ransom to be paid, no song unsung no wine untasted

før jul besøkte eg oldemora mi, astrid. ho er 95 år gammal og bur i det vesle kvite huset i den vesle bygda som ho alltid har budd i. tjue meter unna ligg farmora mi sitt hus og om våren er marka rundt eigedomen full av påskeliljer, krokusar og kirsebærblomar. om sommaren finn du moreller i trea og roser i buskene. om hausten veks det plomer og epler. og slik har det vore så lenge nokon av oss kan hugse. då eg kom inn i stova til oldemora mi, låg der gamle fotoalbum på bordet. slitne album med gulna sider og analoge bilder. her er nokre av dei som eg syns var vakrast, då eg vi åt julekaker og ho fortalde historier frå alle eventyra og om oldefar og alt ho kan hugse av 95 år på denne jord.

Untitled
oldemor astrid og oldefar jon.
Untitled
farmor og oldemor 17. mai ein gong for lenge lenge sidan.
Untitled
stramme karar på 30/40-talet!
Untitled
piknik på fjellet og elegante bilar
Untitled
ukjent slektning på motorsykkel. anno 40-talet. elskar dette bildet.
Untitled
farmor ca. 19 år gammal.
Untitled

oldemor og oldefar på tur

translation:
right before christmas i visited my great grandmother at her house. she is 95 years old. when i came in i saw some very old albums lying on the coffee table. here are some of my favorite photographs from those albums.

 

2 comments

  1. Ida Sundae

    Fint! Mormora mi har også flere gamle album, som jeg elsker å se i. Er så spennende å se tilbake i tid! Og utrolig spesielt å se oldemor, mormor og mamma som ung!

  2. ida Therese

    Gamle bilder er så flott. Vi må aldri glemme å se på dem, selv om de som er på bildene blir borte til slutt.