bilder og tonar som varmar og beskyttar mot novemberkulden

.Untitled1920'sUntitledUntitledI Want To SleepHotel de passe, rue Quincampoix 1932post-kissUntitledUntitledTinaUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled8Untitled

eg har aldri vore nokon stor tilhengar av månaden november. den er for kald og for mørk og heilt forferdeleg, grusomt keisam. dessutan er det så alt for lett å kjenne seg einsam og frostig i november. så utruleg enkelt å berre få nok, få nok av slafs og sludd og snø og det konstante skifte mellom minus- og plussgrader, og berre isolere seg frå resten av omverda og gå inn i ein pitteliten mørketidsdepresjon. eller, novemberdepresjon, som eg kallar det. difor har eg laga meg ei lita november speleliste på spotify. ei liste som varmar og livnar opp og roar ned alt på samme tid. ei liste ein kan ha i bakgrunnen når ein jobbar, som ein også kan skru på høgste volum og danse og skråle uhemma med til i stova. musikk ein kan nynne på når ein går til butikken for handle, som varmar fingerspissane når ein står på terrassen og tar ein røyk og saknar vår, sol og varme meir enn nokon sinne ellers. november november og langt vekke frå sol og varme, kalde gufs i hjartet heiter den. mest fordi det er så kaldt i noreg og det var så varmt i roma og det gjer meg ufatteleg trist.

translation:
november is one of the worst months of the year if you ask me. i’ve therefore made a playlist on spotify just for the occasion. a november list. with music you can have in the background while you work or study, but also music you can turn up to maximum volume and dance and sing yourself away to. music to hum to while you’re walking to the grocery store, music that warms your fingertips when you are standing outside in the cool air trying to have a cigarette, longing for spring and sun and warmth. it is called “november november og langt vekke frå sol og varme, kalde gufs i hjartet

One comment