ting å gjere når det er storm ved stadt (eller der ein måtte vere)

å bu på nordvestlandet, heilt ut med havet, vil alltid føre med seg to ting. nydeleg landskap og stormar utan like. og oktober er verst. eller, det kjennest i alle fall slik ut. difor har eg laga ei liste over ting ein kan gjere når det tordnar og lynar. når det syng i veggane, trommar på vindauga og golvet dansar.

tenn mange stearinlys. overalt. skru av alt anna lys og lag ein sti av stearinlys, slik at du veit kvar du skal gå.

bygg eit fort, men ikkje vedsiden av stearinlysa – det kan ende dårleg. bygg det i eit hjørnet for eksempel, nokre meter unna næraste stearinlys og finn fram ei lommelykt og sett den i midten av fortet. dette er perfekt for om ein vil gøyme seg litt, lese, skrive, gråte, le – men det er også perfekt for to, om ein har lyst til å gøyme seg med nokon. kva er vel meir romantisk enn å kline i eit hemmeleg lakenfort medan det er storm ute i et rom fylt av stearinlys? just sayin’.

les edgar allen poe dikt høgt til deg sjølv og kjenn litt på stemninga.

les sonett nummer 18 av Shakespeare og dediker den til deg sjølv. RADICAL SELF-LOVE BABY!

Om du har strøm, som ein som oftast har, sjå ballet shoes med emma watson. gjerne med småsøskena dine. eit anna alternativ til film er adele og mumiene, den er eg heilt forelska i! den er fransk, merkeleg og regissert av luc besson, kan det bli bedre?

gå ut i berre nattkjolen, og kjenn den bakken mot føta, dans i stormen.

klin med nokon som gir deg sommarfuglar i magen.

❤  medan du dansar berføtt og i nattkjole i stormen, le og smil og rop ut noko hemmeleg til vinden og regnet.

skriv brev. til deg sjølv, til nokon du ikkje kjenner så godt, men vil bli kjent med. skriv kjærleiksbrev, det er ikkje så viktig kva du skriv eller til kven. det er ikkje ein gong viktig at ein sender det. berre ein skriver det. eg likar å bruke slike stormfulle kveldar til terapikveldar, og usensurert brevskriving midt på natta til trommande vindaug og syngande veggar – DET er terapeutisk det! (og ein kjenner seg så mykje bedre etterpå!)

kjøp love and sequince frå gala darling, og la deg bli medriven i verda av radical self-love!

fyr i ovnen og kok kakao i ein kjele på ovnen. det pleidde eg, mamma og veslebror min, jon erik, å gjere når straumen gikk då eg var lita. og det var like morosamt, spennande, eksotisk og koseleg kvar gong.

skriv ei hemmeleg liste over alt du vil gjere i livet. ei bucketlist, om du vil. gøym den i putetrekket til eine puta i fortet og ikkje tenk på den igjen før neste gong det er skikkeleg, skikkeleg storm og du føler for å bygge fort. det er ikkje viktig om det blir i neste veke eller om eit år. slike lister er alltid like inspirerande å lese. men hugs, berre når det er styggevær!

finn fram penslar og vatn og mal. eller teikn om du heller vil det. signer bildet når du er ferdig med det, uansett om det er rotete og eigentleg berre tankesurr. ein skal alltid vere stolt over det ein har laga, uansett kor lite eller teit det er. ingen treng å sjå det, men signer det for deg sjølv.

skriv ei liste over alt som er fint i livet ditt akkurat no. ei liste om kva som gir deg sommarfuglar i magen og frysningar på ryggen.

send ei tekstmelding til nokon du har lyst til å sende melding til, men ikkje tørr. du treng ikkje skrive noko meir avansert enn hei, styre med? (gjer på/ korleis går det?/sup? – you get the picture). ingen kjem til å tenke at du er megateit for å skrive noko slikt. ikkje nistirr på mobilen etter at du har sendt meldinga, då blir du gal, tru meg. lag heller ein plan om at du skal for eksempel, skru på musikken så høgt du kan og vaske/rydde heile rommet/leiligheita. då høyrer du ikkje om du har fått svar, og når du er ferdig med det kan du sjå på mobilen og ta det derifrå. eit anna alternativ er å ta eit langt, varmt bad og gløyme resten av verda.

les gamle donald duck pockets og tenk tilbake på då du var omlag ti år og pleidde å lese donald duck typ konstant.

skift sengekle, fyll senga med puter, dyner og pledd. pakk deg inn og leik at du er prinsessen på erten. om du har ein prins/prinsesse å sove med, desto bedre!

sett pris på at det fins slike kveldar der ein faktisk kan blokkere alt anna og berre slappe av og leve i eit magisk eventyr.

translation:
i live in the region of norway that is, probably, the most exposed to storms and (small) hurricanes. this week the weather has been absolutely horrible, so i’ve made a list of things one can do, mostly in the nighttime, but you can do some in the day as well:
❤ turn off all the lights and fill the room/apartment/house with candles so you know where you are going.❤build a fort and use a flashlight as a lamp. read, cry, laugh, write. this is perfect if you are alone, but also if you are with someone.❤read edgar allen poe poems aloud to yourself.❤ read sonet 18 aloud and dedicate it to yourself.❤watch ballet shoes or adele and the secret of the mummy with your siblings.❤make out with someone who makes your heart flutter.❤go outside barefoot in your nightgown and dance in the storm.❤while you are dancing in the storm, laugh, smile and tell the wind and the rain a secret.❤ write a letter.❤light the fire-place and make cocoa the really old-fashioned way.❤write a secret list over all the things you want to do in your life and hide it in one of the pillows in your fort and don’t look at it until the next time you build the fort.❤paint or draw and sign the finished picture, even if it is just something silly.❤write a list of all the magical things in your life right now.❤buy love and sequins by gala darling and enter the world of radical self-love!❤send a text-message to someone you wouldn’t dare text any other day. just write ‘hi, what’s up’ and then do something completely different. like taking a long hot bath or cleaning your room. when you are done with that you can check if the person has replied.❤read old donald duck pockets and remember the time when you were ten years old and used to read them all the time.❤change the sheets and fill your bed with pillows, duvets and blankets and pretend you are a princess. if you have a prince/princess to share the bed with, the better!❤appreciate nights/days like this, when you can hide away from the world and live in a magical fairy-tale land

14 comments

 1. Milla

  gratulera så mye med ny sia Kristina, den va kjempefiiin! og heihei, eg tror eg ska melda meg på konkurransen din, eg elske å drikka te, men eg har aldri smakt pukka te, så eg vil veldig gjerna prøva lykken 😉 og for ei fin lista ♥

  / tusen takk du, koste meg masse 😉

 2. Speilvendt

  Du skriver så fint, og bildene <3
  Synes bloggen ser kjempefin ut, men kan du gjøre noe med fargen på skriften i titlene+lenker? vanskelig å tyde.. bare et tips 😉

 3. tonje

  Det var fine tips til hva man kan gjøre når værgudene ikke helt er på den rette siden. Inspirerende.

 4. Caroline Westby Krager

  Så fint :) Likte spesielt godt det med å lage lakenfort. Det minner meg om å være barn, og å være såpass liten, at man ikke trenger å lage ting så stort. Og å male, og skrive bucketlister, og danse i nattkjolen helt barbeint. Fine greier, alt sammen. Og inspirerende. Ha en super helg, du!