we were a curious mix of funny face and faust.


på tysdag hoppa eg inn i baksetet på ein bil og lot den dra meg avgarde. vekk frå sogn og fjordane, forbi fjell og fjordar, til bergen. der møtte eg fine elise, som eg ikkje har sett sidan avslutningsfesten på vidaregåande i sommar. vi gikk på zupperia og tok ein øl og snakka om alt som var nytt og alt som var som før og alt slikt ein snakkar om når det er lenge sidan ein har snakka saman. så gikk vi til den blå steinen og møtte på siw og eirik og gikk til ein annan pub og drakk meir øl, før atle-hjørn ringte og sa at no var han ferdig på øving. så då sat eg på med han og overnatta hjå han og camilla.
 
på onsdag stod eg opp i ti elleve tida, koka meg kaffi, laga fin jordbær og blåbær frukost med appelsinjus og hørte på radioresepsjonen og tenkte at eg elskar bergen. verkeleg. så sprang eg ut døra, gikk meg vill mellom bilar, regn og fortau på minde allé ein times tid, til eg endeleg fann bystasjonen og møtte verdas finaste kristin på bystasjonen.

kristin var flott og fin og blid som alltid.

ho laga middag til meg, medan eg satt og tørka opp, for eg hadde gløymt paraplyen min hjå atle-hjørn og camilla og var søkkblaut gjennom jakka og på kjolen. medan vi åt snakka vi om framtida og løyndomar og gutar og slikt som berre veldig gode, veldig gamle venner snakkar om.

så fekk eg låne støvlane og ullkåpa til kristin, og gjekk ut på den vesle murbalkongen hennar og tok ein røyk og såg på nygårdsparken, som er så mykje finare enn folk ofte tenker over.

då vi var ferdige å ete flytta vi oss inn i stova for å drikke kaffi. kristin bur i typ verdas finaste leiligheit, med gamle bilder og piano og masse fine, rare ting i seg. som eg sjølvsagt alltid ta bilde av. kvar gong.

eg måtte rive hol i strømpebuksa mi for å bandasjere storetåa mi, som hadde fått gnagsår.

kristin har typ verdas kulast bad, med yndlingsmannen min, bob dylan på døra, fine klistermerker på spegelen og postkort og den svenske kongefamilien på skåpdøra.

i gangen hennar er det fullt av fine plakatar og skilt, og ein dag vil eg også bu ein stad der eg kan henge skilt i taket med fine namn som villaveien på seg.

det er seriøst den kulaste, finaste leilegheita i heile bergen og den gjer meg alltid så glad og framtidssjuk at eg nesten trur eg dør. bohemslottet kallar eg det, sjølv om det står kazaksthan på skiltet utanfor. og plutseleg, midt mellom framtidsplanar og kunsteriske ambisjonar, var klokka blitt så mykje at det var på tide å tusle ned til sentrum og møte mamma, som også var i bergen. og så sa eg hadet til kristin, og gikk ombord kommandøren, og lot den segle meg trygt heim til vesle, trygge, avskjerma nordfjord.

translation:
on tuesday i jumped inside the backseat of a car and let it take me away from sogn and fjordane, all the way to beautiful bergen. where i met up with elise, siw and eirik to get a beer, before my uncle, who was  at band practice, came and got me and i spent the night at his place. on wednesday i woke up around ten eleven, made a delicious strawberry and blueberry breakfast, listened to the radio and drank loads of coffee, before i had to run out into the rain and catch the bus into town where kristin was waiting for me. we made dinner, talked about our future and secrets and boys and all things that only really close, really old friends talk about. and then i borrowed her boots and wool-coat and went out on her stone balcony to have a cigarette and watch over the park (nygårdsparken) which is so much more beautiful than people often give it credit for. then i went around her apartment and photographed all the pretty things she has. and suddenly the time was so much that we had to put on our coat and shoes and go meet my mum, who was also in town. and then i had to say goodbye to kristin and board the boat, who sailed me safely back home.

3 comments

  1. Kathleen

    Fin frokost! Gatenavnene i Bergen er forresten de fineste i verden, de høres ut som tullegatenavn som barn finner på når de leker. Jeg mener, BANKVEIEN i Skostrædet. Bankveien! Rett og slett så enkelt fordi det var (og er?) en bank der.