åttande mars totusenogtolv

gratulerer med dagen alle flotte jenter og kvinner der ute! i ære av kvinnedagen har eg på meg den raudaste lebestiften eg eig og tatt på meg ein av favorittkjolane mine, som farmor sydde til seg sjølv for tredve førti år sidan.

det er mange forskjellige meiningar om kvinnedagen der ute. mange trur at feministar er sure, bittre damer som lar håret under armane gro og som brenn bh-ane sine fort som svint dersom noko støter dei. dette er feil. det er så feil som ein kan få det. feminisme handlar ikkje om frittgroande hår eller brennande bhar, det handlar om likeverd. om å ha dei samme rettane som menn, utan å måtte be om det. det handlar om lik lønn for likt arbeid og om å sjølv velge korleis ein vil sjå ut, utan press frå mediaverda. det handlar ikkje om eit illebefinnande mannehat og eit ønske om å kastrere alle av det motsatte kjønn, langt i frå, faktisk så elskar vi menn. menn er herlege, fantastiske, nødvendige. dei som har det synet er ikkje i mine auge feministar, dei er ekstremistar. eg skal ikkje gå alt for mykje inn på det, men om de ønsker å lese litt meir om kvinnedagen og feminismen, har mariell og sandra skrive to flotte innlegg (klikk på namna), som demonstrerar dette på ein heilt nydeleg måte. eg håper de alle kosar dykk i dag, og at de feirer dykk sjølve og mødrene dykkar, bestemødrene og oldemødrene. for det er dei som har gjort det mogleg for oss å ha alt vi har i dag.
SKÅL!

translation: 
happy women’s day all of you lovely girls and women out there. i hope you are all feeling lovely and appreciated. in honor of eight of march, i am wearing the most red lipstick i own and one of my favorite dresses, which my grandmother sewed for herself about forty years ago. there are many different opinions about this day, many thinks that feminists are bitter, old hags who let their armpit hair grow wildly and burn their bra’s at any given oppertunity. this is not true. not true at all. feminism is simply about wanting the same rights as men, without having to ask for it. with out having to work even harder for it. not that hard work is bad for you, but you get my point. it is about getting the same wages for the same job, about dressing the way you want to dress, without the media telling you how wrong you are. it is not about hating men and wishing them all castrated, not at all, because we LOVE men. men are great, lovely and necessary. people who mean otherwise, are not feminists in my eyes, they are extremists. i won’t go too much into this, but if you want to read more about feminism and what it is about, mariell and sandra both wrote two awesome posts today (just click their names), explaining it. i hope you are all having a great day, and that you use it to appreciate yourself and your mothers, grandmothers and great-grandmothers, after all, they are the ones who made everything we have today possible. 
CHEERS! 

One comment