menn med skjegg, syklar med blomar og skeive hus

tre ting.

éin. menn er eksepsjonelt kjekke i amsterdam. og dei har skjegg. og dei syklar. dei fem dagane eg har vore i amsterdam, har eg vore konstant avstandsforelska i kvar einaste kjekke mann med skjegg som sykla. det er ikkje lite.

to. det er syklar over alt. fine syklar, slike ein draumer om å ha, og som fins i gamle filmar. av og til finn ein eksepsjonelt fine syklar, syklar pynta med fine korger eller blomar. slikt likar eg.

tre. så og sei alle hus og bygningar i amsterdam er skeive. og kjempetrange. det skal visst vere fordi det før var pålagt ein ekstra skatt etter kor vidstrakt huset var. slikt er også fint å tenke på. av og til ser ein to identiske hus vedsiden av kvarandre. det er faktisk ganske sjeldan, for alle husa er som regel ulike, men om det fins to like hus i ei gate, ligg dei vegg i vegg. dei kallar det tvillinghus, og dei ligg alltid rett vedsiden av kvarandre.

translation:
three things.
one. the men in amsterdam are exeptionally handsome. and they have beards. and the ride bikes. for the last five days i’ve been constantly in love with every handsome man with a beard riding a bike. that’s a lot.
two. there are bikes everywhere. pretty bikes, like the ones you always wished you had, the ones you see in old movies. sometimes people dress up their bikes, with flowers or pretty baskets. i like that.
three. basically every house in amsterdam are crooked. and supernarrow. that’s because there used to be an additional tax according to how wide your house was. i think that’s nice to know. a cute funfact. also, sometimes there are two identically built houses, which is very uncommon in amsterdam, and if there are two identical houses, they always lay side by side. they call them twinhouses and they are always wall to wall. always. 

 

9 comments

 1. ida Therese

  Menn i Amsterdam er kanskje pene, men jentene er (såvidt jeg husker) langt der ifra^^ (så det er jo fint for norske turistjenter hihi^^)

 2. Renate

  ELSK!

  Ja det er noe med det skjegget, har en mann som nettopp har fullført årets Bearduary Project!

 3. Karoline

  Er personlig ikke så fan av skjegg, men det kan jo være fint. Og Amsterdam så ut som en skikkelig fin by, håper jeg får dratt dit en gang :)